Bib's FotoPage

By: Bib Aziz

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Friday, 29-Aug-2008 04:16 Email | Share | | Bookmark

Quote:
Assalamualaikum.

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.

Oleh itu saya terlebih dahulu memohon maaf jika saya ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengaja, moga-moga tuan/puan dapat memaafkan segala kesalahan atau dosa saya. Semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, insyaallah.


Wednesday, 19-Mar-2008 06:28 Email | Share | | Bookmark
Riyadh, Kingdom of Saudi Arabia

riyadh1
riyadh2
riyadh3
View all 28 photos...
Salam semue...sori x update lama, camera buat hal(nak suh beli lain kot )...Thanks pd kenkawan yg sudi singgah kat fp saya ni..yg x seberapa lengkap nih . Ni ada request dr Juhalens(http://juhalens.fotopages.com), dia nk tgk gmbr kat Riyadh ni..bkn gmbr kita, gmbr cik abg kita . Kat Riyadh ni byk pdg pasir ja, tmn2 rekreasi pun tak ada, tak mcm kat tmpt kita ..mcm2 adaaa... .Pokok kurma byk la. Tak pandai nk stori pasal Riyadh nih sai x penah pegi pun, cik abang ni klu ceta pun bukannya detail mcm pompuan ceta, yg dok dgr dia kata :riyadh bukan ada apa betui ka tak dak apa pa2 pun layannnn...(byk lg tp x larat nk load )

Tuk Juhalens tu..arap puas ati ngan gmbr2 nih..x la secantik mcm gmbr yg awk snap tuh


Friday, 7-Mar-2008 05:47 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Jadi Adik..

kek birthday adik
cuppies
kek power puff girl
View all 12 photos...
Hari nie hari lahir ank yg bongsu..Afifah. Sweet 8 years old girl Nak buat birthday party pun byk kenkawan dia dah balik kampung... nak mengundi ni. Jadi bg la kat kenkawan dia yg dok ada kat umah..tu pun x sempat nk snap gmbr..si meera dah bg kat kenkawan dia, x sabaq betui depa ni . Meera kata kekawan dok tya mana mama beli kek kecik2 ni..depa kata comei Si adik rilek ja..kak dia yg lebih2

Kek ni kita order dr Ana@Suzana, puan punya Eliana's fp(http://elianas.fotopages.com)...kek coklat..memang sedap, gebu lagik(cam tuan dia.. ). Lain kali memang bole order lg kat Ana nih!!









" Adik.mama n abah doakan semuga adik dmurah kan rezeki, pjg umur, berjaya dlm pelajaran n menjadi ank yg solehah" amin.. hadiah dr abah..cuti-cuti p jakarta n bandung, indon



Thursday, 6-Mar-2008 08:28 Email | Share | | Bookmark
Duit ni kreatif or orang yang lipat ni kreatif???

Mestila..orang yang lipat ni kreatif..... LAYANNNN!!














Saturday, 1-Mar-2008 10:35 Email | Share | | Bookmark
Kek Sandwich

cantik tak..hehe..gelap cam tuan dia..
buh jem strawberi
sedia utk di ngapp!!
View all 4 photos...
Lps mkn thari tadi..trs plan nk buat kek sandwich.ni 1st time buat kek sandwish Cari punya cari tersadai kat Maklang Azie punya fp...perrhhh terliuq tgk dia punya kek sandwish..maut pya posing tu semangat nk try...ni la hasilnya..tp x secantik n segebu yg puan pya fp tu jemputla makan...

kek terover baked..dok ngalik tgk gmbr hindustan . Ni resipinya(cilok dr Maklang fp )

Kek Sandwich

Bahan2nya :
250g butter
240g gula halus
250g tpg naik sendiri}
1st serbuk penaik } diayak
4 biji telur
1/2 cawan susu cair
esen vanila

Cara2nya :

1. Butter dan gula halus dipukul sampai kembang.
2. Masuk telur sebiji demi sebiji.
3. Masuk esen vanila.
4. Kemudian masukkan tepung di selang seli dengan susu cair dan adun sampai sebati.
5. Bakar selama 40 minit.
6. Bila kek dah sejuk belah 2,sapu jem(ikut citarasa memasing).
7. Pastu jgn lupa tangkup balik...dan sedia utk dimakan


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net